Överfullt möte och het diskussion.

Igår den 26 feb hade kommunens sitt första möte. Där var ca 175 personer bland dom även kommunen som hade laddat upp med representanter och de fick slita hårt i sitt argumenterande och insäljande av förslaget. Nytt var bl.a. hur de motiverade avgränsningen, att man inte har pengar än att dra VA till Gunsta/Marielund. När det är löst kan man gå vidare. Det gav bara fler frågor som inte fick några bra svar. Varför inte nöja sig med Gunsta, det betalar ju VA-dragningen, sträckan till Marielund är ju så kort? Hur kan man motivera en utbyggnad med att Länna och Almunge behöver VA – sen, när planen presenteras är inte problemet löst? Man har fortfarande ingen lösning för Länna och Almunge. Frågorna var fler än svaren. Bl.a. Liv Hahne (orf. i byggnadsnämnden) medgav att det fortfarande är en öppen fråga om området ska exploateras. Det är viktigt att vid nästa möte den 5 mars att vi kommer och frågar vidare!!!!

Läs och lyssna på:

http://www.sr.se/uppland/nyheter/artikel.asp?artikel=2664083