Radio Uppland 24 juli

Imorse sändes ett radioinslag, se länk här.

Det var jag, Jonas Pertoft som intervjuades och initiativet kom från Radio Uppland. Reportern hade också kontaktat den störste markägaren, Axel Bodén som dock inte ville uttala sig i radio.

Reportern har också pratat med två politiker:
Moderaten Cecilia Forss är positiv till det nya förslaget:
– Jag tycker nog att det är en ordentlig nedtrappning och att det blir en annan karaktär när man föreslår enbart villaområde. Nu har jag inte sett förslaget, så det är klart att vi ska titta noggrant var gränserna går och så vidare, säger Cecilia Forss.

Socialdemokraten Lena Hartwig är däremot mer kritisk:
– I vårt remissvar sa vi att vi ville ha ett omtag på hela Marielundsärendet, och jag står fast vid det. Men får inte det nåt gehör så tycker jag att 250 villor är alldeles för mycket , och jag tror till och med att hälften är för mycket, säger Lena Hartwig.
– Och det handlar inte bara om omtanke om dem som bor i Marielund, utan om omtanke om området som ett friluftsområde för hela Uppsala, säger Lena Hartwig.