Succé på midsommardagen

Midsommar i Marielund 2012

Samarbetet mellan Marielunds vänner, Marielunds simsällskap och Lennakatten var lyckat. Leffes cykel stödjer Marielunds midsommarfestPrognosen lovade regn, himlen var grå men 300-400 gästade området kring stationen. Läs också UNT:s artikel om midsommar i Marielund.

Förra året hyrde Marielunds vänner en rälsbuss, men i år ordnade Lennakatten ett ångtåg från Uppsala Östra.

Lotteriet var som vanligt en succé och trots flera tombola-stationer så blev köerna långa. Tusentals lotter såldes och överskottet går till föreningen. Leffes Cykel sponsrade även i år en cykel av märket Crescent. Så här lycklig blev vinnaren:

En annan nyhet var tre marknadsstånd, bland annat från Lugna vrån i Gunsta. Det var uppskattat och kan bli igen. I år ledde Eva-Lisa Oldeberg lekarna och det blev en bra fart på dansen kring stången. Lagga ridskola hade ponnyridning som vanligt men på ny plats. Andra återkommande inslag var chokladhjul, kasta ringar och fiskdamm. Lennakattens café fick jobba hårt under festen, men de gjorde ett strålande jobb!

Sammantaget så ser vi att samarbetet mellan de tre föreningarna är lyckat och det bådar gott inför kommande år. Förra året var det en hel del köande, och iår gick det lite bättre. Fortfarande finns saker att utveckla inför kommande. Maila gärna synpunkter och förslag på marielund2008@hotmail.com.