Hogwartsexpressen Uppsala – Marielund

I helgen ordnar Uppsalas Harry Potter-förening Uppsala Slug Club tillsammans med Lennakatten en kul eftermiddag riktad till alla som gillar Harry Potters magiska värld. Arrangemanget är öppet för alla som är intresserade, i alla åldrar.

Hanna Rosén på Uppsala Slug Club berättar:
Klockan 12.35 går tåget från Uppsala tågstation. Spännande saker kommer att hända ombord på tåget, så se till att hålla hårt i biljetten och ha trollstaven till hands! 13.07 går vi av i Marielund där vi byggt upp den magiska byn Hogsmeade blandat med inslag från Diagongränden. Det är fritt att gå runt till olika ”affärer”, bord med saker att titta på och aktiviteter att prova på. Spela den magiska sporten Quidditch, prova trolldrycker, gå tipspromenad, prova ut en trollstav m.m. Räkna med att bli både utmanad och underhållen!

Turen hem med ångtåg går kl 16.09, men kan åka tillbaka när man vill – Lennakatten kör fler tåg enligt sin vanliga tidtabell. Fikamöjligheter finns i caféet som dagen till ära blir till Hogsmeades ”Tre Kvastar”.

Evenemanget passar alla och har inga åldersgränser eller krav på att ha läst alla böcker om Harry Potter. Ta gärna med vänner och familj för att uppleva en magisk eftermiddag! Och tipsa så många som möjligt så vi kan fylla tåget med ”elever”! Kom gärna uppklädd i mantel, hatt eller annat som känns magiskt och ”pottrigt”! Och ta med dig katter, ugglor och andra magiska djur!

Hanna berättar att det krävs ingen anmälan, men att du bör komma i tid för att köpa biljett. Du bör också ha med kontanter, för det finns ingen Bankomat i Marielund. Biljetter till tåget köper man av Lennakatten.

Mer information:
Uppsala Slug Club: Hanna Rosén 073-965 89 33
Lennakatten: http://www.lennakatten.se