Välkomna på arkeologisk promenad 1 maj! (Fullbokat!)

Lär dig mer om hur Marielund med omgivningar såg ut från stenålder till våra dagar. Följ med arkeologen och naturguiden Mattias Pettersson på en promenad. Anmäl dig via marielund2008@hotmail.com. Den guidade turen är kostnadsfri, men begränsat antal platser. Ta med egen fika!

• Tid: Första maj 2011 kl 13-15:30
• Arkeologen Mattias Pettersson berättar och visar hur man själv kan se arkeologiska spår i närmiljön.
• Kostnadsfritt
• Kom med cykel (eller ordna bil) så hinner vi promenera i två ändar av Marielund.
• Ta gärna med egen termos med fika.
• Klä dig för utomhus och blöta marker. Om det regnar kör vi ändå!
• Anmälan obligatorisk: marielund2008@hotmail.com (om du inte har e-post kan du ringa 018-363199). OBS! Begränsat antal platser, särskilt vid dåligt väder.

Vi samlas vid Lövstahagens hållplats (halvvägs mellan stationen och Breidagård) söndag kl 13 och tittar på Marielund ur en bronsåldersbondes perspektiv. Vi promenerar längs skogskanten längs bronsåldersåkrar upp till en liten fornborg.
Därefter cyklar vi igenom Marielund till andra ändan, ängarna väster om Marielunds gård. Promenaden fortsätter med att vi ser Skällerö – resterna av en rik gård, med sin gravhög och husgrunder från vikingatid till modernare tider.

Välkomna önskar styrelsen för Marielunds vänner