313 personer sprang 6 sjöar runt

Den 3 september var det premiär för loppet 6 sjöar runt som arrangerades av Marielunds vänner i samarbete med Länna IF och Fjällnora. Idén var att öppna upp för att ta sig runt sjöarna i olika kombinationer: 5, 10, 21 och 42 km. Den längsta rundan innebär att man tar sig runt 6 sjöar.

Intresset var stort och den annorlunda idén fick mycket uppskattning. Premiären bjöd på regn och ett antal barnsjukdomar med rörig organisation och dålig märkning av banan. Trots det så är det många som redan nu säger att de vill komma tillbaka. Förvånansvärt var det även ett tiotal utländska deltagare som hade lockats av konceptet. Så vi planerar att göra ett nytt lopp nästa år, men med en bättre organisation och då ska vi vara förberedda på ett ännu större intresse. Troligen blir loppet lite tidigare på året (juli eller augusti) för att undvika datumkrockar med andra lopp och större chans till ett bättre väder. En av idéerna med loppet var att man ska kunna ta ett dopp när man går i mål. Det var inte många som vågade hoppa i vattnet i lördags.

Ett resultat är att det nu finns tydligare stigar runt sjöarna. Vi plockar ner snitslingarna runt banan, men efter önskemål så behåller vi dom i  skogspartierna där många springer fel. Förhoppningsvis kommer fler springa och promenera runt sjöarna även övriga dagar på året.

Om du vill hjälpa till med nästa års lopp eller stötta på något vis, maila info@6sjoar.se.
Läs mer på www.6sjoar.se.